Ατομικά ρολάκια πίτσας

Συνταγή για ατομικά ρολάκια πίτσας για το ολοήμερο. Φτιάξτε πιτσάκια σε ρολάκια για το ολοήμερο ή και το παιδικό πάρτι με υλικά της επιλογής σας. Αν θέλετε να τα φτιάξετε για παιδιά προτιμήστε σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας! Θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών.

Υλικά

Γάλα Φρέσκο 100 ml χλιαρό

Νερό 100 ml χλιαρό

Ηλιέλαιο 50 ml

Ξερή Μαγιά 10 γραμμάρια

Αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 400 γραμμάρια

Για την γέμιση

Μιξ Τυριών 200 γραμμάρια περίπου που λιώνουν

Ζαμπόν 10-15 φέτες

Κετσαπ 100 ml περίπου

Πιπεριά 2-3 κόκκινες

Ελιές 10-15 χωρίς κουκούτσι σε φέτες

Στο ολοήμερο τα παιδιά δεν θέλουν να τρώνε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Γι’ αυτό και θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε πανεύκολα ρολάκια πίτσας με σπιτική και αφράτη ζύμη, κέτσαπ, ζαμπόν, πιπεριές και ελιές. Βέβαια εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο υλικό σας αρέσει. Δοκιμάστε τα!

Εκτέλεση 

Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα, το νερό και το ηλιέλαιο σε μία λεκάνη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η μαγιά και η ζάχαρη. Τότε προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.

Όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μέρη και ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι σε φύλλο.

Ρίχνουμε σε κάθε φύλλο κέτσαπ, τριμμένο τυρί που λιώνει, ζαμπόν χοντροκομμένο, πιπεριές σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια τους και ελιές σε φετάκια και χωρίς τα κουκούτσια. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολά και κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια με πάχος δύο δάχτυλα.

Μεταφέρουμε τα ρολάκια πίτσας σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο με την παλάμη μας. Τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

Tips για τα ρολάκια πίτσας για το ολοήμερο

Αντί για κέτσαπ μπορούμε να βάλουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας. Μπορούμε να βάλουμε και πράσινες ή μόνο πράσινες πιπεριές. Προτιμήστε το σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας.

Μένια Στεφοπούλου-  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ