Ατλαντικός: 12 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση

Τον τρόμο έζησαν επιβάτες πτήσης πάνω από τον Ατλαντικό όταν ισχυρές αναταράξεις τους έκαναν να χτυπούν ακόμη και στο ταβάνι του σκάφους

Παραλίγο τραγωδία σε επιβατική πτήση πάνω από τον Ατλαντικό όταν ισχυρές αναταράξεις έπληξαν το αεροσκάφος με τους επιβάτες να χτυπούν στο ταβάνι και τα τοιχώματα της καμπίνας.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη σε πτήση της Aerolíneas Argentinas η οποία απογειώθηκε στις 8.21 μ.μ. της 18ης Οκτωβρίου από τη Μαδρίτη με προορισμό το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Όπως αναφέρει η Daily Mail το Airbus A330 που μετέφερε 271 επιβάτες και 13 μέλη πληρώματος επηρεάστηκε από έντονες αναταράξεις, σημειώνει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

Οι αναταράξεις άρχισαν περίπου επτά ώρες μετά την έναρξη της 12ωρης πτήσης, στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας και σε ύψος 11.500 μέτρων.

Όπως είναι προφανές σημειώθηκε πανικός, με τους επιβάτες να χτυπούν στο ταβάνι και τα τοιχώματα της καμπίνας και τα καροτσάκια με τα τρόφιμα και τα ποτά να εκσφενδονίζονται.

Η εταιρεία δήλωσε ότι κατά τη στιγμή των αναταράξεων οι πινακίδες με τις ζώνες ασφαλείας ήταν αναμμένες και είχε γίνει σχετική ανακοίνωση. Όμως κάποιοι επιβάτες που έψαχναν τις ζώνες ασφαλείας ή όσοι δεν ήταν δεμένοι εκείνη τη στιγμή βρέθηκαν στον αέρα και κάποιοι από αυτούς χτύπησαν στο ταβάνι, λόγω των ισχυρών αναταράξεων. Πολλοί από τους επιβάτες όμως ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση.

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν και τρία από αυτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στο Μπουένος Άιρες, 4,5 ώρες μετά τις αναταράξεις.