Αθλήτρια ενόργανης: “Μας κλειδώνανε για να μην φάμε”

Αθλήτρια ενόργανης

Η συγκεκριμένη αθλήτρια είπε στην ΕΡΤ3 και τον Κώστα Καντούρη: «Τρώγαμε οδοντόκρεμες ή από τα σκουπίδια γιατί μας είχαν κλειδωμένες στα δωμάτια». Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που μεταδόθηκε από το κανάλι:

 

Σύμφωνα με την επιστολή που έχει σταλεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη,

«Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα, καθώς επίσης και με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα.

Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης της άσκησης, μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Για τις σεξοαυλικές παρενοχλήσεις αναφέρεται στην ίδια επιστολή: «Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγγάτο, ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν “πώς να κάνουν σωστά την άσκηση”».

Ο δικηγόρος των αθλητριών και των αθλητών της ενόργανης γυμναστικής, Αλέξανδρος Αδαμίδης μίλησε στην ΕΡΤ3 για τις καταγγελίες τους που αφορούν βία αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Κάποια στιγμή μία αθλήτρια αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που είχε βιώσει και, γρήγορα στην ομάδα διαπίστωσαν πως υπάρχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν πολύ άσχημα βιώματα από προπονητές και προπονήτριες.