Αθηνά Λινού: «Σωτήρια η δυνατότητα μετακίνησης το Πάσχα – Δεν πρέπει να κλειστούμε μέσα»

Αθηνά Λινού

«Σωτήρια» χαρακτήρισε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στο MEGA για τις έντονες συζητήσεις που αφορούν το «Πάσχα στο χωριό» η κα Λινού εξήγησε πως: «η λύση δεν είναι το να κλειστούμε μέσα γιατί θα πολλαπλασιάσουμε τη νόσο».

«Να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Ο εγκλεισμός είναι το τελευταίο μέτρο από πλευράς δημόσιας υγείας που το παίρνεις αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο και το παίρνεις για μικρό διάστημα. Δεν γίνεται έτσι» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Aκόμη, εφιστά την προσοχή όλων και ιδίως της νεολαίας που είναι λογικό να έχει κουραστεί από το lockdown και τα σκληρά μέτρα, ωστόσο: «όσο πιο υπομονή κάνουμε, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα».

«Έχουμε πιεστεί ψυχολογικά όλοι», συνεχίζει και «δεν ξέρουμε τι μας περιμένει», όμως: «το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι είναι μια μπόρα και θα περάσει».

Σύμφωνα με την ίδια, το πρόβλημα είναι ότι: «διχαζόμαστε και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί είναι η διχόνοια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό που είναι κοινός για όλους».