Άρτα: Στον…αέρα πτέρυγα σχολείου-Κίνδυνος για παιδιά και εκπαιδευτικούς

Η κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις που προκάλεσε φαίνεται ότι δημιούργησαν πρόβλημα σε μια πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, η οποία κυριολεκτικά είναι στον… αέρα μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αρταίων και το ertnews.gr, η υποχώρηση οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Έτσι, με απόφαση του Δήμου και ύστερα από σχετική συνεννόηση με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε από αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, να παραμείνουν κλειστά το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων από το πρωί ο εργολάβος θα βρίσκεται στο σημείο, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, και θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα

Τα μαθήματα για το διάστημα αυτό θα γίνουν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν ενημέρωσης των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες.