Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για μουσική στα μαγαζιά και την νυχτερινή απαγόρευση

Συγκρατημένα αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, εμφανίστηκαν κατά τη χθεσινή ενημέρωση οι ειδικοί, τονίζοντας πως τα στοιχεία είναι αρκετά βελτιωμένα, τίποτα, όμως, ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Στην αρχή της ενημέρωσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της επικράτειας. Ο μέσος κυλιόμενος όρος την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε στα 13 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, είπε, λέγοντας πως ο αριθμός αυτός είναι το μισό από τα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν πως από επόμενη εβδομάδα αναμένεται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κάνει το επόμενο βήμα και να αποφασίσει την άρση κάποιων περιορισμών.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις 11 Ιουνίου αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έως τώρα ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Πιθανόν να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Προς 1η Ιουλίου προσδιορίζεται να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα.