Άρση μέτρων: Από 25 Μαϊού ταξίδια σε Λευκάδα και Ελαφόνησο

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού, το απόγευμα της Πέμπτης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα και έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε: «Συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων αφού ο ιός είναι εδώ και κυκλοφορεί ανάμεσα μας».

Προχωρώντας σε διευκρινήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως επιτρέπεται η μετακίνηση στην Εύβοια όμως απαγορεύεται ακόμα η μετακίνηση στη Λευκάδα και Ελαφόνησο καθώς θεωρούνται νησιά και η μετακίνηση σε αυτά θα επιτραπεί, αν όλα πάνε καλά, από τις 25 Μαΐου.

Επίσης ενημέρωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι αρχαιολογικοί χώροι ενώ στους χώρους λατρείας είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Αναφερόμενους στο άνοιγμα 515 οργανωμένων παραλιών το Σάββατο 16/5, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως πρόστιμα από 5.000 -20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες περιμένουν τους παραβάτες που θα αγνοήσουν τα περιοριστικά μέτρα ενώ αν καταγραφεί 2η παράβαση, τα πρόστιμα θα είναι τριπλάσια και η αναστολή θα διαρκεί 90 ημέρες.