Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής του Ειρηναίος από το Φανάρι-

Αρχιεπισκόπου Ειρηναίο

Εν χηρεία κηρύχθηκε από το Φανάρι η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ανοίγοντας τον δρόμο για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, τον οποίο κατατάσσει στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη, που συνεδρίασε σήμερα συζήτησε το θέμα που προέκυψε από την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Προτρέπει την Επαρχιακή Σύνοδο της Κρήτης να προχωρήσει στην κατάρτιση τριπροσώπου με σκοπό την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, εκφράζοντας τη στοργή και ευαρέσκειά της προς τον κ. Ειρηναίο.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση περί της απαλλαγής του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντά του.

Η Σύνοδος έλαβε υπόψη τις ένορκες πιστοποιήσεις των τριών γιατρών, Καθηγητών Πανεπιστημίου για τα χρόνια προβλήματα υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Στο σχετικό ανακοινωθέν τονίζεται ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, αφού συζήτησε το πόρισμα των τριών πανεπιστημιακών γιατρών που κλήθηκαν να εξετάσουν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο.

Παρέδωσε την απόφασή της προς έγκριση στο Φανάρι, για να ξεκινήσει η διαδικασία της διαδοχής, όπως ορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης.