Αποστολάκης: «Κάποια μέλη του κόμματος ξεφύγανε από τα όρια»

«Πρέπει να βρούμε την ”περπατησιά” μας γιατί ο κόσμος περιμένει»

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος, μίλησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο βουλευτής επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην τηλεόραση του MEGA για την απόφαση να μπει ένα «φίλτρο» σε όσα στελέχη θα εμφανίζονται στα ΜΜΕ, λέγοντας πως «πρέπει να μπει μια τάξη στον τρόπο και τη σχέση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τα media».

«Θα υπάρχει μια κατεύθυνση από το γραφείο ώστε αυτοί που θα βγαίνουν, θα μιλούν για όσα έχουν σχέση με τις γνώσεις τους και με αυτά που ασχολούνται. Η κατεύθυνση του κ. Κασσελάκη είναι πως τα θέματα θα πρέπει να συζητιόνται μέσα στα όργανα. Έχουν βγει στα κανάλια θέματα που συζητιόνται στο κόμμα ενώ τα ουσιαστικά θέματα, για τα οποία μάχεται στο κόμμα, δεν εμφανίζονται».

Σε σχέση με τις διαγραφές που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε πως δεν ξέρει εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να παρθούν πίσω οι διαγραφές.

«Ο κ. Κασσελάκης μετά την εκλογή του από τον κόσμο έχει μία ευθύνη και αυτή είναι να λειτουργήσει το κόμμα. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία κάποια πράγματα ξεφύγανε. Κάποια μέλη δεν τήρησαν τον κώδικα δεοντολογίας του κόμματος και στις εμφανίσεις τους ξεπέρασν τα όρια. Χτες, αυτή η υπόθεση συζητήθηκε μόνο από την κ. Αχτσιόγλου και από τον κ. Τσακαλώτο. Η μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα έτσι ώστε να γίνει αυτό που θέλει ο νέος πρόεδρος, η αναδιοργάνωση του κόμματος δηλαδή. Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει χτες. Το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει και εάν υπάρχει δυνατότητα να λειτουργήσει με όλους, δεν περισσεύει κανείς. Όταν όμως, κάποιοι παίρνουν κάποιες θέσεις, δημιουργούνται θέματα. Οι θέσεις του προέδρου είναι προς την κατεύθυνση του να βρεθούν λύσεις. Έχει απευθυνθεί σε όλους και κατέθεσε και τις προθέσεις του».

Για τις δημοσκοπήσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ήταν αναμενόμενη η πτώση».

«Παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει μονάδες, φαίνεται πως αυτές δεν πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει πολύς κόσμος που είναι στην άκρη και περιμένει να δει τι θα κάνει. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Ο κ. Κασσελάκης θα ξεκινήσει από σήμερα περιοδείες. Ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός σε όλες τις συναντήσεις γιατί πιστεύει πως τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως είναι πολύ έμπειρος και τα προβλήματα του κόμματος τα ξέρει.

«Νομίζω πως εάν θα βοηθούσε η παρέμβασή του, θα το είχε κάνει. Δεν ξέρω εάν πρέπει ή δεν πρέπει. Δεν χρειάζεται ούτε νονούς ούτε μπαμπάδες για να λυθεί ένα πρόβλημα, αλλιώς δεν υπάρχει δυνατότητα να λυθούν τα προβλήματα. Κάνω έκκληση και στα στελέχη και στους ψηφοφόρους να είναι στην κατεύθυνση του να δούμε πώς θα λυθούν τα προβλήματα».

«Βλέπω θέληση να λυθούν τα προβλήματα. Δεν νομίζω πως δεν ανησυχούν για το κόμμα, θέλουν να πάει καλά για να έχουμε μια καλύτερη εξέλιξη. Δεν μπορεί όμως να λένε πως ”εμείς υπερασπιζόμαστε το κόμμα και εμείς έχουμε ιστορία”. Όλοι έχουμε ιστορία. Το κόμμα δεν ανήκει σε κανένα, ανήκει στους πολίτες. Έχουμε χρέος να αποδώσουμε όσο γίνεται καλύτερα αυτό για το οποίο μας έχουν επιλέξει».

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε επίσης ότι κανείς δεν περισσεύει στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι «πρέπει να βρούμε την περπατησιά μας γιατί ο κόσμος περιμένει».