Απολογούνται σήμερα οι κατηγορoύμενοι μέλη του πληρώματος

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά θα περάσουν σήμερα το πρωί οι τέσσερις κατηγορoύμενοι ναυτικού μέλη του πληρώματος του Blue Horizon σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Σε βάρος του υπάρχου που έσπρωξε τον 36χρονο πάνω στον καταπέλτη ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.

Σε βάρος των δύο άλλων μελών του πληρώματος, του αξιωματικού φυλακής και του λοστρόμου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αδίκημα επίσης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες τιμωρούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούν.

Πέρα από τα διώξεις, το Ναυτοδικείο καταρχάς και στη συνέχεια η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσαν εντολή να διενεργηθεί κατεπείγουσα ποινική έρευνα για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκπρόσωπός του ήταν στο σημείο ως όφειλε για να αποτρέψει την τραγωδία και τι έκανε όταν το πλοίο απέπλευσε αφήνοντας αβοήθητο τον 36χρονο.

Το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon της Attica Group έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αποτροπιασμό.

Ποιοι Λιμενικοί διώκονται πειθαρχικά

Στο μεταξύ, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παραδόθηκαν την περασμένη Πέμπτη, τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και είναι 15 σελίδες.

Οι τέσσερις που διώκονται πειθαρχικά είναι:

– Ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

– Ο βοηθός αξιωματικού φυλακής

– Ο οδηγός υπηρεσίας και o Λιμενικός που είχε βάρδια και θα έπρεπε να είναι στον καταπέλτη του Blue Horizon

Παράλληλα, απομακρύνονται δύο λιμενικοί: ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.