Απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό την Πέμπτη

Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και στην αναπάντεχη υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το Brent υποχώρησε μόλις 0,07% για να διαμορφωθεί στα 74,7 δολάρια το βαρέλι.

Ανάλογη πορεία και για το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI), με το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου να υποχωρεί 0,03% στα 67,83 δολάρια.

«Η θετική επίδραση από την αναπάντεχη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων υποχώρησε πολύ γρήγορα, εξαιτίας της νέας έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αναφορικά με το εμπόριο», τόνισε ο Stephen Brennock, αναλυτής της PVM Oil Associates.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η συνεχιζόμενη επιβολή νέων δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα να επηρεάσει αρνητικά την πορεία των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της υφηλίου, κάτι το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στη ζήτηση πετρελαίου.

Κάτω από τα 1.200 δολάρια ο χρυσός

Ο χρυσός απώλεσε τη δυναμική των προηγούμενων ημερών, εν μέσω και των ανησυχιών ότι ο νέος γύρος των δασμών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη.

«Ο κόσμος ανησυχεί σχετικά με τον νέο γύρο δασμών των ΗΠΑ στην Κίνα και στρέφονται στο δολάριο, το οποίο παρουσιάζεται ως ασφαλές καταφύγιο για την ώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Wing Fung Precious Metals, Peter Fung.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 9,30 δολ. ή 0,8% στα 1.194 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας εκ νέου κάτω του ψυχολογικού ορίου των 1.200 δολ.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,154 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχυόταν κατά 0,6%, στις 95,6 μονάδες.

Πηγή: www.newmoney.gr