Αποκάλυψη – Σοκ: 4 θάνατοι στην Πάτρα από τον φονικό μύκητα Candida Auris

Πάτρα από τον φονικό μύκητα Candida Auris

Σε μια αποκάλυψη – σοκ προχώρησε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου αφού όπως είπε στην Πάτρα έχουν καταγραφεί 4 θάνατοι από τον φονικό μύκητα Candida Auris, την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που πλέον αποτελεί την νούμερο ένα ανησυχία των ειδικών.

Η κα. Μαστοράκου μιλώντας στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» τόνισε πως ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται κυρίως σε Μονάδες Εντατικές Θεραπείας

και αν μεταδοθεί σε σοβαρά πάσχων ασθενή ασθενή ή ανοσοκατασταλμένο τότε υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να αποβεί θανατηφόρος αφού παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα στην θεραπεία.

Μοναδικός μας όπλο σύμφωνα με την κα. Μαστοράκου αποτελούν τα μέτρα υγιεινής τα οποία πρέπει να παραμείναν γιατί μας σώζει από αυτούς τους κινδύνους.

Όσο για τα νοσοκομεία θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις , ωστόσο θα πρέπει να μην υπάρξει πανικός στους πολίτες καθώς αποτελεί σπάνιο μύκητας, αλλά όταν βρεθεί στο κατάλληλο χώρο και με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος.