Αποκάλυψη! Ο «φόβος» του Χόκινγκ ήταν οι «υπεράνθρωποι» της πλούσιας ελίτ!

Ο βραβευμένος επιστήμονας κατέγραψε στο τελευταίο του βιβλίο, τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και την κατανόηση του Σύμπαντος, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους γενετικά τροποποιημένους υπεράνθρωπους, που θεωρεί βέβαιο ότι θα εμφανιστούν στο μέλλον.

«Ανέκαθεν οι άνθρωποι ψάχνουν τις απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα. Από πού ερχόμαστε; Υπάρχει άλλη έξυπνη ζωή στο σύμπαν; Τι υπάρχει μέσα σε μια μαύρη τρύπα; Πώς θα επιβιώσουμε στη Γη; Πώς μπορούμε να εποικίσουμε το Διάστημα; Ποιος είναι ο σχεδιασμός, το βαθύ νόημα πίσω από κάθε πράγμα; Υπάρχει κανένας εκεί πάνω;», γράφει ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, συνοψίζοντας το βιβλίο του «Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα», που πρόκειται να εκδοθεί αύριο, ταυτόχρονα σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

«Είχα μια καταπληκτική ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, ενώ συγχρόνως διέτρεχα με το μυαλό μου ολόκληρο το σύμπαν και τους νόμους της Φυσικής», γράφει ο αείμνηστος φυσικός. «Έφτασα στα πέρατα του γαλαξία, ταξίδεψα σε μια μαύρη τρύπα και γύρισα στις απαρχές του χρόνου. Στη Γη είδα αναταράξεις και ηρεμία, επιτυχία και πόνο. Ήμουν πλούσιος και φτωχός, οργανικά ικανός και ανίκανος. Δέχθηκα συγχαρητήρια και επικρίσεις, αλλά ποτέ δεν αγνοήθηκα. Χάρις στη δουλειά μου είχα το εξαιρετικό προνόμιο να συμβάλω στην κατανόηση του σύμπαντος».

«Είμαστε κοντά στις απαντήσεις σε παγκόσμια προβλήματα»

«Ελπίζω μια μέρα να βρούμε τις απαντήσεις σε όλες μας τις ερωτήσεις. Πώς θα μπορέσουμε να θρέψουμε έναν παγκόσμιο πληθυσμό όλο και μεγαλύτερο; Να του προσφέρουμε πόσιμο νερό, να παράγουμε ανανεώσιμη ενέργεια, να προλαμβάνουμε και να θεραπεύουμε ασθένειες, να επιβραδύνουμε την κλιματική αλλαγή; Ελπίζω η επιστήμη και η τεχνολογία να μας δώσουν τις απαντήσεις. Είμαστε όλοι ταξιδιώτες του χρόνου, πορευόμαστε προς το μέλλον»,γράφει ο Στίβεν Χόκινγκ, δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον του ανθρώπινου γένους σ’ αυτόν τον πλανήτη ή σε κάποιον άλλο.

«Πέρασα όλη μου ζωή ταξιδεύοντας στο σύμπαν χωρίς να βγω ποτέ από το μυαλό. Κάποια στιγμή πίστεψα ότι θα ζούσα το τέλος της Φυσικής όπως την γνωρίζουμε. Σήμερα, αντίθετα, πιστεύω πως και μετά το βιολογικό μου τέλος οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το θαύμα των επιστημονικών ανακαλύψεων. Είμαστε κοντά σε κάποιες από αυτές τις απαντήσεις. Αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει».

«Μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις της διαστημικής εποχής είναι η νέα οπτική κάτω από την οποία η ανθρωπότητα έμαθε να κοιτάζει τον εαυτό της: όταν παρατηρούμε τη Γη από το Διάστημα, βλέπουμε ένα ενιαίο σύνολο. Αντιλαμβανόμαστε την ενότητα, όχι τις διαιρέσεις. Είναι μια εικόνα που μέσα στην τεράστια απλότητά της μεταδίδει ένα πολύ δυνατό μήνυμα: ένας μοναδικός πλανήτης, μία και μόνο ανθρώπινη φυλή», γράφει ο Χόκινγκ και δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο άνθρωπος. «Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στο σύμπαν», τονίζει ο Βρετανός φυσικός.

Οι υπεράνθρωποι συνιστούν την μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας

«Είμαι σίγουρος ότι, κατά τη διάρκεια του αιώνα που διανύουμε, οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν τρόπους για να τροποποιούν όχι μόνο την ευφυΐα, αλλά και ένστικτα όπως η επιθετικότητα. Πιθανότατα θα ψηφιστούν νόμοι κατά της γενετικής τροποποίησης ανθρώπινων όντων.

Όμως, σύμφωνα με τον Χόκινγκ, «μόλις εμφανιστούν οι υπεράνθρωποι, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα όσον αφορά τους μη τροποποιημένους ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να τους ανταγωνιστούν. Λογικά, κάποια στιγμή θα εκλείψουν ή η σημαντικότητά τους θα υποβαθμιστεί. Θα αντικατασταθούν από όντα που θα σχεδιάζουν και θα βελτιώνουν συνεχώς τον εαυτό τους, με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό», τονίζει ο Βρετανός φυσικός, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο η ανθρωπότητα να γλιστρήσει για άλλη μια φορά σε σκοτεινούς ατραπούς.

makeleio.gr