Αποκαλύψεις Βρετανού δημοσιογράφου για Καϊλή: Ψήφισε υπέρ του Κατάρ σε επιτροπή που δεν συμμετείχε καν

Εύα Καϊλή
Αλυσιδωτές είναι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.
Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με τα γαλλικά ΜΜΕ να αναφέρονται εκτενώς στην πορεία των ερευνών, ενώ την ίδια στιγμή και ο Βρετανός δημοσιογράφος, Τζακ Πάροκ, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος με ανάρτησή του στο Twitter αποκαλύπτει τα εξής:

«Έχω επιβεβαιώσει από διαφορετικούς ανθρώπους ότι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, βρέθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου
ανάμεσα στο Κατάρ και το Εκουαδόρ, στις 20 Νοεμβρίου. Τώρα ελέγχεται για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συνδέεται με τη χώρα του Κόλπου».

Σύμφωνα με τον Τζακ Πάροκ, η κ.Καϊλή την 1η Δεκεμβρίου ψήφισε υπέρ της απελευθέρωσης της visa για το Κατάρ και το Κουβέιτ, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, της οποίας δεν είναι μέλος.

Ακόμη, φέρεται να προσκλήθηκε στο πρώτο ματς του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Όταν η Εύα Καϊλή αποθέωνε την διοργάνωση του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο

Η διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ έχει πάμπολλες σκιές. Όλα ξεκίνησαν από τον χρηματισμό της αρμόδιας επιτροπής της FIFA για την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου
και τα «εγκλήματα» συνέχισαν με τους χιλιάδες θανάτους, περίπου 6.500 σύμφωνα με τον Guardian, εργατών που δούλευαν σε αισχρές συνθήκες για πενιχρούς μισθούς.
Τα εγκλήματα που βρίσκονται πίσω από το Μουντιάλ 2022 φαίνεται πως συνεχίζουν όμως με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και των άλλων δύο Ευρωβουλευτών που βρίσκονται υπό κράτηση.

Η Εύα Καϊλή, που είναι εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, είχε επισκεφθεί στις αρχές Νοεμβρίου το Κατάρ και στη συνέχεια, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη χώρα «πρωτοπόρο» στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Στις 21 Νοεμβρίου, η Εύα Καϊλή είχε προκαλέσει εντύπωση καθώς μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο είχε υπερσπιστεί υπέρ του δέοντος της διοργάνωση του Κατάρ κάνοντας λόγο για

«πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, όμως, που έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους στη χώρα.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

Η Εύα Καϊλή, όμως, δεν έμεινε εκεί, αλλά εγκάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους ευρωβουλευτές ότι κάνουν μπούλιγκ εις βάρος του Κατάρ σημειώνοντας «ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. 

Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί».

Καταλήγοντας ανέφερε «μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι.
Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

Δείτε το βίντεο σοκ με την Εύα Καϊλή να μιλά διθυραμβικά για το Κατάρ στις 21 Νοεμβρίου: