Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή: Η στιγμή που ανοίγει η πόρτα των φυλακών – Στο σπίτι της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι (Βίντεο)

«Αποφασισμένη να παλέψει για τη δικαίωσή της», όπως έχει πει ο δικηγόρος της, η Εύα Καϊλή βγαίνει σήμερα από τις φυλακές του Χάρεν, καθώς βρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο θα φέρει πάνω της στο εξής προκειμένου να επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία της, στις Βρυξέλλες, για να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως αναφέρει η απόφαση των δικαστικών αρχών.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο Qatargate, αποφυλακίζεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος (11 ώρα Βελγίου) και όπως η ίδια δήλωσε ,  «ανυπομονεί» να βρεθεί στο σπίτι με την κόρη της, με την οποία μάλιστα πλέον θα κάνουν μαζί ανάσταση και Πάσχα.

Αυτός θα είναι ο μισθός της Εύας Καϊλή όταν αποφυλακιστεί

«Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» ήταν τα λόγια πρώτα της Εύας Καϊλή που μετέφερε η La Repubblica.

Οι όροι αποφυλάκισης της Καϊλή

Όταν η Εύα Καϊλή βγει από τη φυλακή θα πάει στη γειτονιά που έμενε και πριν, πίσω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο ίδιο σπίτι στο οποίο ζούσε με τον σύντροφό και την κόρη της. Ωστόσο τώρα θα μένει μόνη της με το παιδί της, ενώ ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα μένει σε διαφορετικό σπίτι.

Θα  πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στο γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Στην νέα της καθημερινότητα, μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Επίσης, έχει απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Τα επόμενα βήματα της Καϊλή μέχρι την εκδίκαση του Qatargate

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Kατ’οίκον περιορισμός σημαίνει ότι συνέχιση της κράτησης αντί για το κελί στο σπίτι.

Η έρευνα συνεχίζεται από τι αρχές και επισημαίνουν ότι δεν κρίθηκε καμία αθωότητα. Όπως αναφέρουν, αυτή θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.

Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, άλλοι όμως λένε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αναμένεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στο εξής, μέχρις ότου αποδείξει την αθωότητά της, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν προτίθεται να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.

«Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε, τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της ο κ. Δημητρακόπουλος, αποκαλύπτοντας πως «τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα».

Και πρόσθεσε: «στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή», στοιχείο που φαίνεται ότι έκαμψε τις αντιστάσεις του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ ως προς την υπαγωγή της σε καθεστώς περιορισμού κατ’ οίκον.

Ωστόσο, τα δαχτυλικά αποτυπώματα στα μετρητά, ενδέχεται κατά πληροφορίες να ανήκουν στον  Παντσέρι και τον Τζόρτζι, με τον συνήγορό της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή να υπόσχεται και νέες αποκαλύψεις.

Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, «υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», όπως εξήγησε, συμπληρώνοντας πως «σεβόμαστε την μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας», κόντρα στο μπαράζ δημοσιευμάτων, τα οποία ακολούθησαν της σύλληψής της πελάτισσάς του, στις 9 Δεκεμβρίου του 2022.

Σημειώνεται ότι ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι.

Σε κατ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» έχει τεθεί και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά και ο σύντροφος της Καϊλή Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Δείτε βίντεο του Reuters:

pentapostagma.gr