Καιρός: Από Δευτέρα 26/7 νέος καύσωνας θα πλήξει την Ελλάδα

Την ανηφόρα πρόκειται να τραβήξει από τη Δευτέρα η θερμοκρασία καθώς οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν και ο υδράργυρος να «χτυπήσει» κόκκινο.

Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχικές προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν αποκλείεται ειδικά την Τρίτη, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, το θερμόμετρο να αγγίξει τους 39 ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη περισσότερη ζέστη θα έχει σήμερα στα δυτικά τμήματα ενώ στα ανατολικά ορεινά εκεί που οι βοριάδες θα συναντούν τους ορεινούς όγκους κάποια σύννεφα που θα σχηματιστούν δεν αποκλείεται να δώσουν πρόσκαιρα κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις χωρίς όμως να θεωρούνται αξιόλογες.

Βέβαια τα μελτέμια πέρα από το γεγονός ότι συγκρατούν τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά και καλοκαιρινά επίπεδα αυξάνουν όμως κατακόρυφα τον κίνδυνο πυρκαγιάς με τον μετεωρολόγο να ζητά των προσοχή των πολιτών.

Αναφορικά με τις επόμενες μέρες το Σάββατο θα περάσει μια γρήγορη αστάθεια με βροχές στα ηπειρωτικά ενώ οι βοριάδες θα επιμείνουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο ο Ιούλιος θα φύγει με νέο κύμα καύσωνα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ξανά στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Το παρήγορο είναι πως θα είναι σύντομο και θα διαρκέσει μόλις λίγες ημέρες.