Από άκρη σε άκρη καίγεται η Ελλάδα: Καλύτερη η εικόνα σε Μάνη, Ροδόπη και Όλυμπο

Από άκρη σε άκρη καίγεται και φέτος η Ελλάδα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν έναν αδιάκοπο αγώνα για να περιορίσουν κατά το δυνατόν τη ζημιά.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν και οι τρεις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν χθες Κυριακή στην Ελλάδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού σε Μάνη, Ροδόπη και Όλυμπο.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καταφέρνοντας σε Ροδόπη και Μάνη να οριοθετήσουν τη φωτιά, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε τον Όλυμπο – παρά το γεγονός ότι καίει σε μεγάλη και δύσβατη περιοχή – έχει σήμερα βελτιωμένη εικόνα.

Το βράδυ της Κυριακής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στον Όλυμπο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής καίει στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας. Πλέον έχει περιοριστεί σε βραχώδη χαράδρα και δεν απειλείται το δάσος που βρίσκεται στο σημείο.

Φωτιά ξέσπασε και στη Μάνη και συγκεκριμένα στην περιοχή Πάλιρος, στην Ανατολική Μάνη. Η πυρκαγιά καίει νότια του οικισμού Πάλιρος του Δήμου Ανατολικής Μάνης και εκδηλώθηκε στις 8:30 το βράδυ.