Απλήρωτοι οι υγειονομικοί του ΕΟΔΥ εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας

Απλήρωτοι οι υγειονομικοί του ΕΟΔΥ

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός και τα φιλοκυβερνητικά μέσα κάνουν τα πάντα να μας πείσουν πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ενημέρωνε μέσω mail τους υγειονομικούς του οργανισμού πως η μισθοδοσία του Οκτωβρίου δεν… μπορεί να καταβληθεί, επειδή δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που την προβλέπει!

Μάλιστα, σε αυτή την πραγματικά προκλητική και εξοργιστική ειδοποίηση προς τους υγειονομικούς του οργανισμού, ο κ. Ζαούτης δεν αναφέρει καν τους λόγους για τους οποίους έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η υπογραφή αυτής της ΚΥΑ.

Επιπλέον, παραδέχεται πως δεν ξέρει γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι του οργανισμού που διευθύνει και -ακόμη χειρότερα- πως δεν ξέρει πότε θα πληρωθούν!

Όπως καταγγέλουν εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, οι συμβασιούχοι προσφέρουν εδώ και δύο μήνες τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχει υπογραφεί απόφαση για την επέκταση των συμβάσεών τους.

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτό το μπάχαλο συμβαίνει εν μέσω πανδημίας, επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση έχει παραλύσει και αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία του Συστήματος Υγείας.