Απίστευτο!! Τιμώρησαν τον Έλληνα Παγκόσμιο πρωταθλητή Γιωρίκα Πιλίδη με αποκλεισμό 2 ετών!

Γιωρίκας Πιλίδης

Σήμερα συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο και αποφάσισε την τιμωρία 5 ατόμων για τα όσα έγιναν στις Σέρρες τον περασμένο Μάιο.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Γιωρίκας Πιλίδης δέχτηκε την πιο βαριά ποινή μαζί με τον κ. Μανουηλίδη, πρώην αθλητή και εκπρόσωπό τους.

Ο Γιωρίκας Πιλίδης πέρα από τα 2 χρόνια αποκλεισμό, παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Φιλάθλου πνεύματος, ενώ σε περίπτωση υποτροπής, θα αποβληθεί δια παντός από το άθλημα.

Ενώ τιμωρήθηκαν για τα επεισόδια και οι Τσεκιρίδης (1,5 χρόνο), Μπινεμπάουμ (1 χρόνο) και Ξενίδης (1 χρόνο), αμφότεροι αθλητές.

Όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι (αρκετές δεκάδες) είτε απαλλάχθηκαν, είτε δέχτηκαν επίπληξη, ή ποινή με αναστολή;;.

Μερικά πράγματα δημιουργούν πολλές απορίες, ιδιαίτερα για τον Γ. Πιλίδη. Γιατί τέτοιο μένος σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή που δόξασε σε όλον τον κόσμο την Ελλάδα;, (πέρα από την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την ομοσπονδία, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του).

Τι το τόσο τραγικό έχει συμβεί για να επιβληθεί μια τόσο εξοντωτική ποινή, σε έναν πρωταθλητή που έχει προσφέρει τόσα μετάλλια και συμμετοχές σε Ελλάδα, Βαλκάνια, Ευρώπη, Κόσμο, Ολυμπιάδες κλπ.

Τέτοιο μίσος ποια έχει η Ελλάδα για τα παιδιά της, που αντί τους νουθετούν να τους στηρίζουν και να ναι αρωγοί στην προσπάθεια του να φέρνουν μετάλλια και να δοξάζουν την Ελλάδα, θέλουν να τους κόψουν το άθλημα ή και ακόμα τους στείλουν να αγωνίζονται με τα χρώματα άλλης σημαίας;

Προς το παρόν η ομοσπονδία δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για την απόφασή της.

Αυτός είναι ο Γιωρίκας Πιλίδης: 

 1. Γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 2000 στην Αθήνα
 2. Έχει καταγωγή από τον Πόντο
 3. Μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο
 4. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως εντός του σπιτιού του μιλάνε ακόμα Ποντιακά
 5. Η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα από την Τζαμπούλ του Καζακστάν τη δεκαετία του 90
 6. Τον αποκαλούν το «χρυσό παιδί» της πάλης χάρη στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 65 κιλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης U23 2021 που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας.
 7. Είναι πρωταθλητής της ελεύθερης Πάλης
 8. Είναι κάτοχος 8 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στην ελεύθερη Πάλη
 9. Αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2021 ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020
 10. Αν και τραυματίας, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο μετά τη νίκη του επί του Σλοβένου Χάμπατ στον ημιτελικό των 65 κιλών του Παγκόσμιου Προολυμπιακού Τουρνουά Πάλης
 11. Μετά από 13 χρόνια έγινε ο πρώτος αθλητής της ελευθέρας μετά τον Εμζάριο Μπεντινιδη, που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό είναι το χρυσό παιδί της Πάλης, που μεγάλωσε στα γυμναστήρια και κάποιοι τον… ανάγκασαν, έστω για λίγο, να αγωνίζεται στο εξωτερικό για να μην εγκαταλείψει την πάλη στα 22 χρόνια του.

Αγαπά την πάλη και το όνειρό του ήταν πάντα να φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση.

 

difersports.gr