Απίστευτες εξελίξεις στο Ισραήλ – Αρχίζουν οι προετοιμασίες και για την 4η δόση εμβολίου έναντι του Covid!

Απίστευτες είναι οι εξελίξεις στο Ισραήλ, όπου οι ειδικοί προετοιμάζουν τους πολίτες πλέον για την …4η δόση εμβολίου έναντι του Covid – 19.
Ήδη οι υγειονομικές αρχές έχουν απαιτήσει από τους πολίτες να λάβουν μία τρίτη ενισχυτική δόση στον πλέον εμβολιασμένο κράτος στο κόσμο αλλά και καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων.
Παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βάλλει εναντίον των χωρών που χορηγούν στον πληθυσμό τους ενισχυτικές δόσεις, το Τελ Αβίβ έχει προχωρήσει στη χορήγηση τρίτης δόσης σε 2,5 εκατομμύρια Ισραηλινούς.
Δεδομένης της πιθανότητας ότι και αυτό δεν θα μπορέσει να αμβλύνει τον αυξανόμενο αριθμό των λοιμώξεων, φυσικά το ερώτημα είναι: τι γίνεται στη συνέχεια;
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Times of Israel», ο επικεφαλής της χώρας για την αντιμετώπιση της νόσου, ο αποκαλούμενος και «εθνικός τσάρος του κορωνοϊού» Salman Zarka, κάλεσε τις αρχές να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τη χορήγηση και τέταρτης δόσης εμβολίου.

Δόσεις εμβολίων κατά κύματα

O Zarka, σύμφωνα με την εφημερίδα, ξεκαθαρίζει πως το Ισραήλ θα συνεχίσει με την πολύ απλοϊκή στρατηγική «περισσότερες δόσεις εμβολίων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, σε κύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση», δήλωσε ο Salman Zarka.
Δεν διευκρίνισε πάντως πότε θα μπορούσαν τελικά να χορηγηθούν οι τέταρτες δόσεις.

Ανανέωση και του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αυτό διασφαλίζει επίσης ότι το αμφιλεγόμενο σύστημα «Green Pass» ή πιστοποιητικά εμβολιασμού πιθανότατα θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να «επικαιροποιείται» επ ‘αόριστον.
Ήδη οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως αυτή η μορφή «πιστοποιητικού εμβολιασμού» που δίνει στον κάτοχο του το δικαίωμα εισόδου σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, γυμναστήρια και δημοσιεύει χώρους λατρείας, υπόκειται σε λήξη ανάλογα με το αν ο κάτοχός του λαμβάνει τη νέα δόση.
Δηλαδή το Green Pass δεν θα έχει ισχύ για όλους όσοι έχουν λάβει την τρίτη αλλά όχι την τέταρτη δόση.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Το Ισραήλ ένα από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη διεθνώς, συνεχίζει να κατέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο για τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες.
Σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα ξεπερνούν τα 10.000 ημερησίως και αυτός είναι ένας λόγος που χώρες όπως η Σουηδία απαγόρευσαν σε ισραηλινούς εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ενώ και η ΕΕ έχει εκδώσει προειδοποίηση.
Βέβαια υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το Ισραήλ, ένα από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς και με πάνω από 2,2 εκατ πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με 3 δόσεις Pfizer, καταγράφει κρούσματα ανά 1 εκατ κατοίκους που την φέρνουν στην πρώτη θέση διεθνώς.

Η εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων covid 19 αποδίδεται σε τρεις βασικές πηγές

1)Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και το Ισραήλ ζήτησε από τους γονείς να ελέγξουν με tests τα παιδιά.
Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε περίπου 5.000 με 6.000 κρούσματα ημερησίως ωστόσο το 99,999% των παιδιών ήταν ασυμπτωματικά.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι επί της ουσίας τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον Covid 19.

2)Πριν να ξεκινήσουν τα tests στα παιδιά τα κρούσματα ήταν 4.500 με 5.000, ωστόσο από την μια μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με 3 δόσεις – ειδικά οι ευπαθείς ομάδες – οπότε όπως αναφέρει το Hebrew University τις προσεχείς εβδομάδες οι βαριές νοσηλείες θα υποχωρήσουν κάτω από 500.
Από την άλλη όμως μεγάλο μέρος του πληθυσμού τόσο μεταξύ εμβολιασμένων αλλά και ανεμβολίαστων είχε προηγηθεί η φυσική ανοσία.
Όπως μάλιστα αποδείχθηκε από μια μελέτη σταθμό στα ιατρικά χρονικά λόγω της συμμετοχής καθώς το δείγμα προσέγγισε το 1 εκατ η φυσική ανοσία που αποκτάει ένας άνθρωπος εφόσον νοσήσει από covid 19 είναι από 13 έως 27 φορές ισχυρότερη από τα εμβόλια της Pfizer.

3)Η εμπειρία από το Ισραήλ απέδειξε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν και πεθαίνουν.
Από τους 606 πολίτες που πέθαναν από covid 19 στο Ισραήλ τον Αύγουστο 2021, το 61% ήταν εμβολιασμένοι και από τους βαριά νοσούντες συνολικά 654, το 59% είναι επίσης εμβολιασμένοι.
Οπότε είναι μύθος ότι οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι και οι ανεμβολίαστοι επιρρεπείς σε όλα και κινδυνεύουν.

Με πληροφορίες από το https://www.bankingnews.gr/ και το timesofisrael.com