Αντσελότι: Κατηγορείται για φορολογική απάτη στην Ισπανία

Όπως αποκαλύπτει η καταλανική El Mundo, ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορείται ότι απέκρυψε ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ από τα δικαιώματα εικόνας του το 2014, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πρώτης του θητείας στους μερένγκες.

«Ο δικαστής ολοκληρώνει την έρευνα εναντίον του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει συλλέξει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την απόκρυψη συγκεκριμένων εσόδων από τα δικαιώματα εικόνας του κατά την πρώτη του θητεία στο τιμόνι του συλλόγου», αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η El Mundo.

Η συγκεκριμένη πρακτική (απόκρυψη εσόδων από τα δικαιώματα εικόνας) αποδεικνύεται σύνηθες φαινόμενο στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως ο Αντσελότι βγαίνει καθαρός στην άλλη έρευνα από την οικονομική αστυνομία και τις φορολογικές αρχές για απόκρυψη πολύ μεγάλων εσόδων το 2015.

Μάλιστα τονίζεται πως ο Ιταλός τεχνικός είχε παραδεχθεί ότι οι τότε οικονομικοί του σύμβουλοι τον οδήγησαν σε λάθος αποφάσεις και ότι είχε κακές συμβουλές τότε από τους φορολογικούς του συμβούλους.

Κι αυτή η παραδοχή θα οδηγήσει το δικαστήριο στην επιβολή μιας ποινής με συμφωνία η οποία ουσιαστικά θα είναι ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο.