Αντιδήμαρχος Κέρκυρας: Καταγγέλει απόπειρα εμπρησμού

Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί, όταν ο αντιδήμαρχος Bόρειας Κέρκυρας, Νίκος Μουζακίτης, είδε να ξεπηδούν φλόγες από το πουθενά, σε σημείο του χωριού Λαύκι όπου δεν είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση. Ο ίδιος καταγγέλλει απόπειρα εμπρησμού.

«Είμαστε ξάγρυπνοι 3- 4 νύχτες για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα που εξηγούν την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Bόρειας Κέρκυρας, καταγγέλλοντας απόπειρα εμπρησμού.

Όπως κατήγγειλε απευθείας στην ΕΡΤ, είδε και αυτοκίνητο να απομακρύνεται από το σημείο. «Είμαστε ξάγρυπνοι 3- 4 νύχτες για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα που εξηγούν την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί», είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος ξημερώματα είχε πάει να ελέγξει τη γεννήτρια που δίνει ρεύμα στους πυρόπληκτους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ χθες το βράδυ αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο μέτωπο Λαύκι – Άγιος Μαρτίνος.

«Αποτράπηκαν τα χειρότερα. Προκλήθηκαν όχι πάρα πολύ σοβαρές ζημιές σε σπίτια εκτός από ένα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας περιγράφοντας ως υπεράνθρωπες τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Μιλώντας για τις καταστροφές στο χωριό Λούτσες τόνισε ότι οι ζημιές είναι στις αυλές των σπιτιών και σε ένα ξυλουργείο που έχει καταστραφεί.