«Αντάρτικο» εμπόρων σε Θεσ/νίκη και Πάτρα: Άνοιξαν κανονικά τα μαγαζιά τους – «Εμείς σας πληρώνουμε»!

Θεσ/νίκη και Πάτρα

Συνεχίζεται το «αντάρτικο» των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, καθώς άναψαν τα φώτα στις βιτρίνες τους και ανέβασαν τα ρολά, κάτι που όπως δηλώνουν θα γίνεται για όλη την εβδομάδα. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αποζημιώσεις «ψίχουλα» για τους εμπόρους που δεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους, με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων σήμερα το πρωί στην Πολίχνη να ανεβάζουν ρολά, ως διαμαρτυρία για την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστό το λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αυτό που μένει είναι ένα: Τους απαγορεύουν να δουλέψουν και αυτό έτσι δεν αλλάζει.

Έχοντας στήσει πινακίδες με τα συνθήματα «Βάλαμε πλάτη και μας γυρίσατε την πλάτη» και «Ενώ σας πληρώνουμε, την πληρώνουμε» και έχοντας βάλει μαύρο πανό, συγκεντρώθηκαν και περιμένουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν θα πωλούνται προϊόντα, ωστόσο αν δεν τους ικανοποιήσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, σκοπεύουν να συνεχίσουν την διαμαρτυρία για όλη την εβδομάδα.

Πολλοί εξ αυτών επιμένουν πως δεν πρόκειται να «ξεπουληθούν» με κάποιο οικονομικό βοήθημα και πως το δικό τους αίτημα είναι να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις τους.

Επιπλέον στην Πάτρα ανήρτησαν και αφισάκι-κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.

Δείτε εικόνες:

Οι έμποροι κάνουν λόγο για απώλεια χιλιάδων ευρώ όλους αυτούς τους μήνες που είναι κλειστοί και ζητούν γενναία μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν την επόμενη ημέρα.

Η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Ιφιγένεια Τοσίδου, δήλωσε ότι οι έμποροι θα ακούσουν τις ανακοινώσεις του υπουργού οικονομικών και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους.

Εξοργισμένοι οι έμποροι και στην Πάτρα – Ανήρτησαν και αφισάκι-κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.