Άνοιγμα Μητσοτάκη στο ΚΙΝΑΛ-Πριν πεινάσει μαγειρεύει για συγκυβέρνηση

Η χθεσινή μέρα στην Βουλή πέραν της συνηθισμένης κοκορομαχίας των πολιτικών αρχηγών έστειλε κι ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα που λίγοι το διάβασαν.

Αναμένω με ενδιαφέρον και στη στάση του ΚΙΝΑΛ. Ζυγίστε την κατάσταση” είπε στην ομιλία του κατά την συζήτηση ο πρωθυπουργός και τελικά πέρασε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με “Ναι” από ΝΔ και….από ΚΙΝΑΛ.

“Η ΝΔ εκφράζει από την δεξιά μέχρι το κέντρο και την κεντροαριστερά” είχε πει προκαλώντας εντύπωση από την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Μου αρέσει να βλέπω την μεγάλη εικόνα και αυτό που φαίνεται είναι μία διψήφια διαφορά. Κάθε δυσκολία είναι έναυσμα για να γίνουμε καλύτεροι. Για τον ανασχηματισμό δεν χρησιμοποιώ δεξιόμετρα ή αριστερόμετρα. Αν δείτε τη σύνθεση της κυβέρνησης έχουν προστεθεί στο κυβερνητικό σχήμα άνθρωποι από το κέντρο και την κεντροαριστερά. Η ΝΔ εκφράζει όλο το πολιτικό φάσμα. Όταν κάνω επιλογές για υπουργεία, με ενδιαφέρει αν το πρόσωπο μπορεί να υπηρετήσει την πολιτική. Πχ στο Υγείας η πολιτική δεν αλλάζει”.

Τώρα που το ΚΙΝΑΛ αναδιαμορφώνεται και βλέποντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως η αυτοδυναμία με τέτοια διαρκή φθορά της κυβέρνησης λόγω κυρίως της πανδημίας, αλλά και της ακρίβειας, μάλλον πάει περίπατο, άρχισε τα εξόφθαλμα ανοίγματα.

Με τον Σύριζα τον χωρίζουν πολλά και….Πολάκηδες, αλλά με το ΚΙΝΑΛ δεν ισχύει το ίδιο.

Άλλωστε από ποίου πολιτικού χώρου τα σπλάχνα είναι επιλογές όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης;

Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και παρόλο που στο Μαξίμου πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, το πιστεύουν όσο και ο γείτονας Ερντογάν για την δική του κυβέρνηση.

Αλλά και από το ΚΙΝΑΛ δεν κακοβλέπουν την πιθανότητα συγκυβέρνησης με την ΝΔ.

Κι αυτοί προλειαίνουν το έδαφος. Προχθες σε ανακοίνωσή τους για τα μέτρα Μητσοτάκη ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός “εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει”.

Βέβαια για να μην χαρακτηριστούν…από τώρα “παρακλάδι” της ΝΔ διάνθισαν την ανακοίνωση και με λίγη διαμαρτυρία προς τέρψιν των ψηφοφόρων τους:

Στο «και πέντε» ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει. Όμως πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει.Δυστυχώς βέβαια, για μία ακόμα φορά, «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ”.

Το μόνο βέβαιο είναι πως όταν με το καλό ξεκαθαρίσει το τοπίο για την αρχηγία στο ΚΙΝΑΛ (αν θα λέγεται έτσι και μετά) οι ισορροπίες θα αρχίσουν να διαμορφώνονται αλλιώς.

Κυριακή κοντή γιορτή…

ΠΗΓΗ