Άνοδος της θερμοκρασίας με… 40αρια το Σαββατοκύριακο – Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο-Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Άστατος ο καιρός σήμερα

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες αρκετές ημέρες με την πολλή ζέστη να αφορά περιοχές του δυτικού ηπειρωτικού κορμού αλλά και του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα την Πέμπτη στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα οκτώ μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει λίγο από την Πέμπτη. Οι μεγαλύτερες τιμές αναμένονται το Σαββατοκύριακο στα ηπειρωτικά, στους 36-38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και 40 βαθμούς Κελσίου.

Mικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται τη Δευτέρα.

Ο καιρός με μια ματιά

-Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές

-Η θερμοκρασία σε κανονικές για την εποχή τιμές με σταδιακή άνοδο το Σαββατοκύριακο όπου θα φτάσει περί τους 38 Βαθμούς Κελσίου

-Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 και τοπικά στα νότια τα 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από την Παρασκευή

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 34 και 37 βαθμών Κελσίου.Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα, για αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες,

καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,

η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

kairostora-pirkagia