Ανδρέας Πάτσης: Η ενέργειες διαφθοράς έχουν και συνυπεύθυνους!

Ανδρέας Πάτσης

Ο Ανδρέας Πάτσης αποφάσισε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και τους κανόνες αποδεκτής πολιτικής συμπεριφοράς.

Πείστηκε πως πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν την περίοδο της θητείας του για να διασφαλίσει το κομπόδεμά του.

Έχουμε και λέμε:

1) O Ανδρέας Πάτσης είναι συνεργάτης νομικής εταιρείας του εξωτερικού, της DLA PIPER , η οποία παρέχει στα ΕΛΤΑ εκπροσώπηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είναι παράνομη για Έλληνα βουλευτή η απασχόληση του σε τέτοια εταιρεία λόγω ασυμβίβαστου.

2) Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, με απευθείας ανάθεση έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ανδρέα Πάτση μέσω της εταιρείας DLA PIPER, η οποία ανέλαβε με αυτόν τον τρόπο να εκπροσωπήσει τα ΕΛΤΑ.

Είναι πολιτικά μία απολύτως επιλήψιμη ενέργεια.

3) Ο Ανδρέας Πάτσης δεν έχει αναφέρει τίποτα και όσον αφορά ακόμα, το συνολικό ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ με το οποίο εξαγόρασε τα κόκκινα δάνεια, στο Πόθεν Έσχες του.

Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του ισχύοντος νόμου.

4) Βασικό στήριγμα του Ανδρέα Πάτση στον κυβερνητικό μηχανισμό είναι ο Στέλιος Πέτσας. Φίλος κολλητός, κουμπάρος του αγαπητός, κομματικός του συνοδοιπόρος απαραίτητος.

5) Ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να έχει τρεις εταιρείες off shore στην Κύπρο που έχουν σχέση με διαχείριση «κόκκινων» δανείων. κάτι που απαγορεύεται από το νόμο και τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 500.000 ευρώ για να πει το αμίμητο:

«Δεν γνώριζα, το ασυμβίβαστο του βουλευτή με την κατοχή εκτός χώρας εταιρείας» (σημειώνεται ότι είναι δικηγόρος).

«Το κόμμα μου γνώριζε την δραστηριότητά μου» λέει, πράγμα που σημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήξεραν τις δραστηριότητές του με τα κόκκινα δάνεια και τις εξωχώριες εταιρείες που διατηρεί ήδη από το 2019!