Ανδρέας Γεωργίου: “Άνοιξε” το στόμα του και αποκαλύπτει για την ΕΛΣΤΑΤ

Ο Ανδρέας Γεωργίου, μίλησε αποκλειστικά στο “Πρώτο Θέμα”

Για πολιτικά συμφέροντα που τον καταδιώκουν και υποκινούν τη δικαστική του περιπέτεια τα τελευταία χρόνια κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου, μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα”.

Ο κ. Γεωργίου τονίζει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες “από την Αριστερά και τη Δεξιά” προσπαθούν με δημόσιες δηλώσεις τους να εξουδετερώσουν τις αθωωτικές αποφάσεις που έχει πετύχει μέχρι σήμερα “για να κρατούν ζωντανά διάφορα πολιτικά αφηγήματα για το παρελθόν και το παρόν”, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Ταυτόχρονα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ απαντά στην κριτική πρώην συναδέλφων του που τον κατηγόρησαν για “μαγείρεμα” των στοιχείων του 2009 προκειμένου να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα, σημειώνοντας πως πως η μέθοδος που χρησιμοποίησαν εκείνοι ήταν για γέλια και αν συγκριθούν με την ίδια μέθοδο τα ίδια στοιχεία το έλλειμμα για το 2009 ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

“Σίγουρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο πουθενά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θέλουμε ως στατιστική υπηρεσία και ως χώρα γενικότερα να ανήκουμε. Είναι τελείως εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου και πρακτικής. Στην Ευρώπη δεν ψηφίζουμε για τα στατιστικά στοιχεία!” υπογραμμίζει ο κ. Γεωργίου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο “Πρώτο Θέμα” που επικαλείται το usay.gr, ο κ. Γεωργίου στέλνει μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που αντιπαρατίθενται για τις ενέργειές του: “Δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολάκερη και στον σκύλο χορτάτο. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που παρήγαγα με τους συναδέλφους μου στην ΕΛΣΤΑΤ για να δανειστούμε μέχρι τώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ -γιατί είναι τα ίδια στοιχεία και η ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα- και συγχρόνως να αμφισβητούνται για κάποιους λόγους από τμήμα της Δικαιοσύνης και την Πολιτεία, λέγοντας βασικά ότι χρειαζόμασταν και χρειαζόμαστε να δανειστούμε λιγότερα. Και αυτό μάλιστα όταν τα στοιχεία αυτά, άρα και η διαδικασία παραγωγής και δημοσιοποίησής τους, έχουν γίνει αποδεκτά από κάθε κυβέρνηση από το 2010 μέχρι σήμερα μέσω των προϋπολογισμών και των μνημονίων που έχουν υπογράψει και ψηφίσει. Όταν έχουν γίνει αποδεκτά από όλους τους εταίρους της χώρας στην Ευρώπη και παγκοσμίως, και έχουν πιστοποιηθεί τόσες φορές από τον κατά τον νόμο (Κανονισμός 479) αρμόδιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, πώς είναι δυνατό να διώκομαι έξι χρόνια και να καταδικάζομαι για τα ανωτέρω στοιχεία και τη διαδικασία παραγωγής τους όταν είναι επισήμως αποδεκτά και πιστοποιημένα και να μην εξετάζει η Δικαιοσύνη την περίοδο των Greek Statistics που πραγματικά υπέσκαψε τη χώρα;”.