«Ανάβουν τα αίματα» στη Μέση Ανατολή – Οι ΗΠΑ στέλνουν τρομερές ενισχύσεις κατά του Ιράν!

Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο που συγκλόνισε την διεθνή κοινότητα, με την «επίθεση» σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ιράν «εξαπολύουν» κατηγορίες και έχουν ανεβάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εντάσεις σε επίπεδο ρητορικής.

Όμως, από ότι φαίνεται, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ δεν θα μείνει «μόνο στα λόγια» καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, θα σταλεί στη Μέση Ανατολή μεγάλος αριθμός Αμερικανών στρατιωτών που θα έχει ουσιαστικό αλλά και «συμβολικό» στόχο.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν ανακοίνωσε την ανάπτυξη περίπου 1.000 επιπλέον Αμερικανών στρατιωτικών στη Μέση Ανατολή, με «αμυντικούς σκοπούς», κατ’ αυτόν, με επικαλούμενος τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον περί των «απειλών» του Ιράν.

«Οι πρόσφατες ιρανικές επιθέσεις επιβεβαιώνουν τις αξιόπιστες πληροφορίες που είχαμε λάβει για την εχθρική συμπεριφορά των ιρανικών δυνάμεων και οργανώσεων που αποτελούν ενεργούμενά τους, που απειλούν το προσωπικό και τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή», ανέφερε ο Σάναχαν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί χωρίς περιστροφές την Τεχεράνη ότι διέπραξε τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στη θάλασσα του Ομάν την περασμένη Πέμπτη. Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ενεχόταν στις επιθέσεις αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ