Ανατροπή με τους Συνταξιούχους: Στον «αέρα» βρίσκεται το ζήτημα των αναδρομικών

Συνταξιουχοι

Αναταραχή έχει ξεσπάσει με το θέμα των αναδρομικών και την επιστροφή τους για το κρίσιμο δεκάμηνο.

Δηλαδή για το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και τον Ιούνιο του 2015 και το νόμο Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016.

Η πεποίθηση ότι τα αναδρομικά του 10μήνου είχαν «κλειδώσει», ύστερα από τις αποφάσεις του ΣτΕ, καταρρίφθηκε.

Αβάσιμες είναι επομένως και οι διαρροές από την κυβέρνηση που ανέφεραν ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους συνταξιούχους σε 72 δόσεις.

Άγνωστες παραμένουν οι εξελίξεις καθώς υπάρχει μια απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται να εκδοθεί και από αυτή θα φανεί το εύρος των οφειλόμενων αναδρομικών.

Σίγουρο παραμένει το γεγονός πώς δεν θα καταβληθούν μέσα στο 2019.

Η νέα απόφαση του ΣτΕ την οποία περιμένει η κυβέρνηση σχετίζεται με την αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει ο ΕΦΚΑ κατά πρόσφατης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών

που είχε καταλογίσει σε συνταξιούχο δικαστή αναδρομικά για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2015 έως την 30η Ιουνίου 2017.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει στα «ΝΕΑ» ότι το θέμα των αναδρομικών για το 10μηνο δεν έχει τελεσιδικήσει

και για τα αναδρομικά που θα προκύψουν θα πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες, να γίνει νόμος και μετά να ξεκινήσει η καταβολή τους.

Συνοψίζοντας, καθίσταται σαφές πως όλα είναι ρευστά για τους συνταξιούχους και ότι πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είναι αρκετά χρονοβόρα.