Ανατροπή! Η απόφαση ΒΟΜΒΑ του Τραμπ για την Συρία!

Mόλις δύο μήνες μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ πως οι Αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από το έδαφος της Συρίας, τα δεδομένα ανατρέπονται.

Του ανταποκριτή του crashonline.gr Δημήτρη Φιλιππίδη

Σύμφωνα με μία επιστολή του Προέδρου προς τα μέλη του Κογκρέσου που διέρρευσε πριν λίγη ώρα, ο Ντοναλτ Τραμπ παραδέχεται πως συμφωνεί 100 τοις εκατό στο να παραμείνει μία δύναμη Αμερικανών στην Συρία. Σε απάντηση της επιστολής Τραμπ, βουλευτές και των δύο κομμάτων απάντησαν επικροτώντας την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου για διατήρηση μίας έστω και μικρότερης δύναμης στο έδαφος της Συρίας. Για το ενδεχόμενο πλήρους απόσυρσης είχαν υπάρξει πολλές διαμαρτυρίες ενώ ακολούθησε και η παραίτηση υπουργών του Τραμπ.

Στην επιστολή του προς το Κογκρέσο ο Τραμπ γράφει χαρακτηριστικά: «Όπως και εσείς, έτσι και εμείς, πράττουμε για το καλύτερο προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή της Συρίας. Πρέπει να διαφυλάξουμε πως θα διατηρήσουμε τα οφέλη μας στην περιοχή. Πρέπει να διαφυλάξουμε πως ο ISIS δεν θα επιστρέψει, πως το Ιράν δεν θα αναβαθμιστεί στην περιοχή…Συμφωνώ 100% για την διατήρηση της δύναμης. Όλα είναι εντάξει”. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμερικανική δύναμη στην Συρία θα αποτελείται από περίπου 500 άνδρες, ενώ παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την σύνθεση και τις δραστηριότητες αυτής. MARCH 1, 201901:30