Ανάστατοι ΝΑΤΟ και Βρετανοί! Το ρωσικό πλοίο «Akademik Boris Petrov» στις ακτές της Μ. Βρετανίας

Τους φοβέρισαν! Το ρωσικό πλοίο «Akademik Boris Petrov», εντόπισαν οι Βρετανοί, στα ανοικτά των ακτών της Μεγάλης Βρετανίας, κοντά στα νησιά Όρκνεϊ.

Παρά το γεγονός ότι το πλοίο δεν είναι στρατιωτικό, αλλά χρησιμοποιείται για έρευνα, ανάστατοι ΝΑΤΟ και Βρετανοί, έστειλαν ολλανδικό πολεμικό πλοίο να το αναχαιτίσει και να αποτρέψει την είσοδο σε «ευάλωτα ύδατα ανοιχτά των βρετανικών ακτών».

«Στις 18:00 της 21ης ​​Οκτωβρίου, το πλοίο εθεάθη βόρεια του φάρου Knope Head και συνέχισε να κινείται προς τη διέλευση του Minches. Σύμφωνα με το Auxiliary Shipping Forecast, το ολλανδικό πολεμικό πλοίο HNLMS Tromp κινήθηκε σε θέση βορειοανατολικά του Isle of Lewis την ίδια ημέρα. Το πολεμικό πλοίο ήταν πιθανό να βρισκόταν εκεί για να αναχαιτίσει και να συνοδέψει το Akademik Borisa Petrov εάν προχωρούσε προς τα ευάλωτα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αρχική του διαδρομή ήταν να διασχίσει τη Μάγχη στον Ατλαντικό. Αλλά αφού έφυγε από το Skagerrak, η διαδρομή άλλαξε. Σημειώνεται ότι η εκ νέου δρομολόγηση ήταν μια πιθανή συνωμοσία για «αύξηση της έντασης» στα Βόρεια Νησιά , αναφέρει η Daily Mail.