Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Τον «αδειάζουν», με επιστολή τους, και τα αδέλφια του για τη συνεργασία με Κασιδιάρη

Με κοινή δήλωσή τους, οι τρεις Κανελλόπουλοι «αδειάζουν» τον αδελφό τους, Αναστάσιο, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την εμπλοκή του με το κόμμα Κασιδιάρη.

Μάλιστα, στη δήλωσή τους τονίζουν ότι η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική και τονίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού τους.

Οι αδελφοί Κανελλόπουλοι, όλοι έγκριτοι νομικοί, είχαν διαχρονική πολιτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ και διαχωρίζουν απολύτως τη θέση τους από τις πρόσφατες επιλογές του αδελφού τους,

ο οποίος μετά την ίδρυση του πολιτικού φορέα «Εάν…» με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα» προχώρησε σε κίνηση «αντικατάστασης» του έγκλειστου στον Κορυδαλλό μετά την καταδίκη του για συμμετοχή σε εγκληματική Οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως είναι γνωστό, ήδη ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου «εξελέγη» νέος πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη.

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην ανακήρυξη των υποψηφίων,

μιας και ο Ηλίας Κασιδιάρης πρόκειται να είναι υποψήφιος στην Α! Αθηνών, κάτι που δημιουργεί ζήτημα ακύρωσης της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές.

Με την πρόσφατη τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων σε ηγετικές θέσεις των οποίων υπάρχουν καταδικασμένοι για διακεκριμένα εγκλήματα κατά της πολιτείας – δηλαδή η περίπτωση Κασιδιάρη –

ο κ. Κανελλόπουλος θα επιχειρήσει να αποδείξει στον Άρειο Πάγο ότι το πέρασμά του στην προεδρία του κόμματος και η αλλαγή της διοικούσας επιτροπής του δεν είναι τρικ προκειμένου να «κρυφτεί» ο πραγματικός ηγέτης, που δεν είναι άλλος από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως είναι γνωστό, στην σχετική τροπολογία υπάρχει και η πρόβλεψη απαγόρευσης τέτοιων κομμάτων σε περίπτωση «εικονικής ηγεσίας».

Η ανακοίνωση των αδελφών Κανελλόπουλων έχει ως εξής:

Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω :

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του.

Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές

που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.

Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ
1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

από το protothema.gr