Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης άφησε, ξανά, εκτός την Αχαΐα

Αχαΐα

Εκτός κυβέρνησης και αυτή τη φορά βρίσκεται η Αχαΐα, όπως προκύπτει από το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε νωρίτερα την Δευτέρα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και την πρώτη του κυβέρνηση, δεν αξιοποίησε κανέναν από τους βουλευτές του νομού, αν και ο ίδιος είχε επιλέξει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2019.

Μάλιστα, ο τότε, υποψήφιος πρωθυπουργός είχε ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, που τον έφερε στην κυβέρνηση, από την Πάτρα σε μία συμβολική κίνηση, που έμεινε στους συμβολισμούς.

Έτσι οι βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής και Ιάσονας Φωτήλας, συνεχίζουν να ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, όπως έκαναν μέχρι σήμερα.

Η μη επιλογή του Ανδρέα Κατσανιώτη, θεωρείται από πολλούς αναμενομένη, μιας και ο αχαιός πολιτικός θεωρείται ότι ανήκει στο στρατόπεδο των «Σαμαρικών» και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να είναι η πρώτη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο για τη Χριστίνα Αλεξοπούλου, ούτε αυτή περίμενε να της τηλεφωνήσουν από το Μαξίμου, μιας και είναι πρωτοεκλεγόμενη βουλευτής και σύμφωνα με τους άγραφους κοινοβουλευτικούς κανόνες οι νεοεκλεγέντες βουλευτές δεν επιλέγονται για υπουργικούς θώκους.

Παράλληλα, η Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι και νέα στην ηλικία, κάτι που παίζει ρόλο στην επιλογή των υπουργών.

Νεοεκλεγής βουλευτής είναι και ο Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος, ωστόσο, είναι έμπειρος στα πολιτικά ενώ ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης των ψηφοφόρων της ΝΔ στην Αχαΐα.

Ο κ. Τσιγκρής, ο οποίος διαθέτει και εμπειρία από τη διοίκηση της δημόσιας μηχανής, καθώς έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, δεν αξιοποιήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που – προφανώς – δεν κάνει χαρούμενο τον βουλευτή.

Μεγάλος χαμένος του ανασχηματισμού, είναι αναμφίβολα ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος και έμπειρος κοινοβουλευτικός είναι (εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2015 με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδώρακη) και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη δηλώνει.

Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να διέρρεε όλο το προηγούμενο διάστημα, στους πολιτικούς του φίλους, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον επιλέξει στον ανασχηματισμό.

Κάτι που δεν έγινε τελικά και το οποίο προφανώς απογοήτευσε, τόσο τον βουλευτή, όσο και όσους τον πίστεψαν.