Αμερικανός οικονομολόγος προειδοποιεί: H ΕΕ θα αποκτήσει ένα «δεύτερο Αφγανιστάν»

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Sachs προτρέπει την Ευρώπη να αλλάξει στάση απέναντι στη Ρωσία, διαφορετικά η ΕΕ θα αποκτήσει ένα “δεύτερο Αφγανιστάν” ακριβώς στα σύνορά της

Η Ευρώπη θα αποκτήσει ένα “δεύτερο Αφγανιστάν” στα σύνορά της αν δεν σταματήσει να ακούει τις ΗΠΑ και δεν αλλάξει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι RTP.

Υπενθύμισε ότι στο παρελθόν η Ευρώπη ήταν πρωταθλήτρια της διπλωματίας. Αλλά τώρα έχει υποταχθεί πλήρως στην αμερικανική γραμμή ότι η Ρωσία πρέπει να χάσει και επομένως – καμία διαπραγμάτευση.

Αλλά αυτή η προσέγγιση είναι πολύ επικίνδυνη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και μπορεί να πληγεί σκληρά από όλα αυτά,

– Ο Αμερικανός οικονομολόγος επισημαίνει το προφανές πρόβλημα.

Κατά τη γνώμη του, το κύριο λάθος της Ευρώπης είναι να ακολουθεί τη θέση των ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται σε άλλη ήπειρο. Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες ακολουθούν την αμερικανική ατζέντα και όχι τη λογική.

Αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα, η Ουκρανία θα γίνει το επόμενο Αφγανιστάν. Επειδή αγαπήσαμε τόσο πολύ το Αφγανιστάν, το καταστρέψαμε. Είναι αμερικανικό στυλ, συνόψισε ο οικονομολόγος.