Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αφήνει την περιουσία του στον Θεό

Ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2022, ανακοίνωσε ότι αφήνει όλη του την περιουσία στον «Θεό» και η οικογένεια δεν θα λάβει τίποτα από αυτόν, επειδή δεν θέλει να καταστρέψει το μέλλον των παιδιών των παιδιών και των εγγονιών του.

Γιος ενός ιεροκήρυκα και γιος ενός ευαγγελιστή, ο David Green πιστεύει ότι ο Θεός είναι ο «πραγματικός ιδιοκτήτης» της επιχείρησής του. Η Hobby Lobby, είναι μια αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέτρια, με το πρώτο κατάστημα που άνοιξε τον Αύγουστο του 1972, στη Βόρεια Οκλαχόμα και έφτασε σήμερα στην 64η θέση στην κατάταξη των μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών στην Αμερική, σύμφωνα με το Forbes. Πέρυσι κατέγραψε έσοδα 6,4 δισ. δολαρίων.

Τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να αρκεστούν σε αυτά που έχουν συγκεντρώσει, γιατί ο Γκριν είναι ανένδοτος ότι το Χόμπι Λόμπι θα προσεγγίσει τον Θεό. Σε συνέντευξή του στο Fox News , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hobby Lobby εξήγησε γιατί πήρε αυτή την απόφαση.

«Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 πέρασα μια περίοδο όπου ήμουν πολύ αλαζονικός και κόντεψα να χάσω την επιχείρηση. Ο Θεός έπρεπε να μου δείξει ότι ήταν αυτός που μου έδειξε τον δρόμο προς την επιτυχία. Η Βίβλος λέει ότι ο Θεός είναι αυτός που μας δίνει τη δύναμη να κάνουμε πλούτο », είπε.

Ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πωλούν τις εταιρείες τους και διατηρούν τα κέρδη για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, ο Green λέει ότι «αυτή η ιδέα άρχισε να τον ενοχλεί όλο και περισσότερο ». «Δικηγόροι και λογιστές με συμβούλεψαν να παραδώσω απλώς το ακίνητο στα παιδιά και τα εγγόνια μου. Δεν μου φάνηκε δίκαιο να αλλάξω ή ακόμα και να καταστρέψω το μέλλον των εγγονιών μου », λέει ο δισεκατομμυριούχος. Εξήγησε επίσης ότι όσο περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησε ότι «όλη η επιτυχία του είχε έρθει από τον Θεό» και ο στόχος του είναι πλέον να «τιμήσει τον Θεό».