«Αλλαγή σελίδας» για την Ευρωλίγκα – Αποχωρεί από την προεδρία ο Τ.Μπερτομέου

Τζόρντι Μπερτομέου

Σε μία ιστορική κίνηση προχωρούν οι σύλλογοι – μέτοχοι της Ευρωλίγκα, καθώς στην σημερινή συνεδρίαση αποφάσισαν την ολοκλήρωση της θητείας του Τζόρντι Μπερτομέου ως προέδρου και CEO της διοργάνωσης, στο φινάλε της σεζόν 2021/22.

Οι επικεφαλής σύλλογοι της Λίγκας, ανάμεσα τους και οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (Σκινδήλιας, Λεπενιώτης) και Παναθηναϊκού (Τριαντόπουλος, Παρθενόπουλος) αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα, μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

Καθώς κρίθηκε πως ο Ισπανός παράγοντας έδωσε ό, τι είχε να δώσει στον θεσμό και μία αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης, είναι, πλέον επιβεβλημένη, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόοδο και η διαφάνεια της διοργάνωσης.

Ανάμεσα στους λόγους που πάρθηκε η απόφαση απομάκρυνσης Μπερτομέου, είναι η αδυναμία έλευση πόρων ανάλογων του μεγέθους της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα την διαρκή οικονομική αιμορραγία των συλλόγων.

Καθώς και η διαρκής σύγκρουση με την FIBA, που έχει ως αποτέλεσμα τον διαμελισμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε τέσσερις διεθνείς διοργανώσεις.

Σκοπός των συλλόγων πάντως είναι να συνεργαστούν με τον Μπερτομεου ώστε να δημιουργηθεί μια γέφυρα ομαλότητας για την μετάβαση στην νέα εποχή.

Με την ελπίδα ότι ο 62χρονος Ισπανός θα αποδεχθεί τις προθέσεις των μετόχων και δεν θα προσπαθήσει να καθυστερήσεις τις εξελίξεις.