Αλεποχώρι: Αρνείται ότι πυροβόλησε σε ευθεία βολή τα παιδιά ο 70χρονος

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Γλύκας, ξεκαθαρίζει ότι ο εντολέας του δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει την παρέα των ανηλίκων και επισημαίνει ότι στο παρελθόν στο σπίτι του 70χρονου είχαν συμβεί ανάλογα περιστατικά με αποτέλεσμα να φοβηθεί.

Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής η παρέα των ανηλίκων, η οποία έπαιζε «θάρρος ή αλήθεια», πήδηξε τον μαντρότοιχο του σπιτιού του 70χρονου.

Εκείνος, σύμφωνα με το συνήγορο του, είδε μόνο δύο σκιές, δε γνώριζε ότι επρόκετο για παιδιά, πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε για εκφοβισμό.

Εκτός κινδύνου οι ανήλικοι

Η πορεία της υγείας των δύο ανηλίκων, 14 και 16 ετών, που δέχθηκαν τα «πυρά» από την καραμπίνα του 70χρονου βαίνει προς το καλύτερο.

Οι γιατροί έχουν αφαιρέσει τα σκάγια από το πόδι του 14χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και βρίσκεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων.

Ο 14χρονος ενδεχομένως εντός της επόμενης εβδομάδας να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθούν και τα υπόλοιπα σκάγια που υπάρχουν στο σώμα.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς εκτός κινδύνου κι αυτός, ενώ, χθες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αριστερό μάτι και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε περίπου δέκα ημέρες.

Ο 70χρονος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή την προσεχή Τρίτη προκειμένου να απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή ενώ μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.