Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση… με τον Πάπα Φραγκίσκο

Σειρά επαφών με Ιταλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικούς, αλλά και με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρώμη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ του κόμματος Articolo Uno.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντζο Αμεντόλα, αλλά και με τον πρώην πρωθυπουργό και Επίτροπο, Πάολο Τζεντιλόνι.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το Brexit και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Όπως σχολίαζαν πηγές της Κουμουνδούρου, «το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η Λέγκα, του Σαλβίνι, και πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι (που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana)».

Το «ραντεβού» του κ. Τσίπρα με τον Πάπα έχει οριστεί για το Σάββατο.