Αλέξης Κούγιας: Μηνύει τον Απόστολο Λύτρα για σχόλιο για την υπόθεση με τον 16χρονο Ρομά

Αλέξης Κούγιας και Απόστολος Λύτρας σε νέα μετωπική σύγκρουση, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης με τον 16χρονο Ρομά, που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό και πέθανε 8 μέρες μετά στη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Κούγιας εκπροσωπεί τον 34χρονο αστυνομικό και ο κύριος Λύτρας τους γονείς του Κώστα Φραγκούλη. Οι δύο ποινικολόγοι αναμένεται να δώσουν μάχη στις δικαστικές αίθουσες με την υπόθεση να παραμένει στο προσκήνιο.

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα προαναγγέλλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος, από τη μέρα που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση των συγγενών του θύματος. Ο ποινικολόγος ξεκινάει την ανακοίνωσή του, από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον πάγιο ισχυρισμό του, για «διορισμό» του κυρίου Λύτρα από γνωστή τηλεοπτική εκπομπή.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Ορισμένοι αυτοπροτεινόμενοι δικηγόροι που, όπως πληροφορήθηκα από την εντολέα μου κα Σ.Π., επιβάλλονται από τις συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και οι οποίοι συνήθως μόνο και μόνο για λόγους δημοσιότητας, έστω και αν αυτή συνήθως είναι αρνητική, κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν
ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές.

Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος.

Δυστυχώς ορισμένοι συνάδελφοι, προκειμένου να είναι στη δημοσιότητα, δεν σέβονται ούτε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, ούτε τους όρους που καθορίζουν την νομική αξιοπρέπεια.