Αλεξανδρούπολη: Στο πλωτό νοσοκομείο το κυβερνητικό κλιμάκιο για τη μεταφορά των ασθενών

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παρέμειναν μέχρι τις πρωινές ώρες τα κυβερνητικά στελέχη που μετέχουν στον συντονισμό των επιχειρήσεων, όπου μεταφέρθηκαν οι ασθενείς από το νοσοκομείο της πόλης. Το πλοίο ξεκίνησε στις 11 μ.μ. για την Καβάλα, προκειμένου να διακομισθούν οι ασθενείς στο εκεί νοσοκομείο.

Παρόντες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ήταν ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Υφυπουργοί Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και τοπικοί βουλευτές.

Οι δραματικές καταστάσεις της χθεσινής βραδιάς κορυφώθηκαν με την εκκένωση οικισμών, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και προνοιακών δομών, ενώ σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των ασθενών με ασθενοφόρα και πλοίο στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Τα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να είναι ενεργά και οι δυνάμεις του συστήματος υγείας, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και οι εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.