Ακυρώνεται η συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο κατόπιν εορτής…

Κ.Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Προς ακύρωση οδεύει η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αλλά κατόπιν εορτής.

Το κακό έχει γίνει καθώς η παρουσία του Αρχιεπισκόπου, στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη (στα οποία παρέστη ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και ο ηγέτης του Ψευδοκράτους Ε.Τατάρ), ήταν επιβλαβής για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο και μίλησε για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος περισσότερο μίλησε σαν Οικουμενικό Πατριαρχείο παρά σαν εκπρόσωπος της Ορθοδοξίας του Ελληνισμού της Αμερικής.

Η παρουσία του ιεράρχη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις στην Ομογένεια καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ καθώς έτσι τον «νομιμοποίησε».

Η τουρκική πλευρά μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία όπου διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους αξιωματούχους κατά το κόψιμο της κορδέλας στο Μανχάταν.

Κι όλα αυτά την στιγμή που η τουρκική φρεγάτα κλάσης “G”,  TDK Gemlik προειδοποίησε και πάλι χθες το γαλλικό ερευνητικό σκάφος “Nautical Geo” που εκτελεί έρευνες ανατολικά της Κρήτης να μην εξέλθει των έξι ναυτικών μιλίων,

γιατί «θα απαντήσει βάσει των διεθνών συνθηκών» εννοώντας το τουρκολιβυκό Μνημόνιο για την ΑΟΖ με την Λιβύη, το οποίο είναι γεγονός ότι έχει αναγνωριστεί από το ΟΗΕ, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη.

Το ερευνητικό σκάφος, που είναι μισθωμένο από την Ελλάδα κατόπιν της προειδοποίησης αυτής, έλαβε εντολή από την Αθήνα να σταματήσει τις έρευνες πέραν των 6 μιλίων!

Αυτό σημαίνει βέβαια, ουσιαστικά, αναγνώριση του τουρκολιβυκού συμφώνου από την Ελλάδα.

Ακυρώνεται και το ραντεβού Αναστασιάδη-Ελπιδοφόρου

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τα παραπάνω, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Είναι εκ των ουκ άνευ να πράξει το ίδιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για άλλη μια φορά θα ακολουθήσει τις εξελίξεις