Ακάρ: Με τη ναυμαχία της Πρέβεζας εδραιώθηκε η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο

Με τη ναυμαχία της Πρέβεζας η τουρκική κυριαρχία στην Μεσόγειο εδραιώθηκε, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ κατά την επίσκεψή του στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας με αφορμή την 484η επέτειο από την ναυμαχία της Πρέβεζας.

«Με αυτή τη νίκη, που επετεύχθη ως αποτέλεσμα της καλοσχεδιασμένης επιδρομής του ένδοξου τουρκικού ναυτικού υπό τη διοίκηση του ναύαρχου Μπαρμπάρος Χαϊρετίν Πασά, εναντίον του ενωμένου ναυτικού των Σταυροφόρων, που ήταν πολύ πιο πολυάριθμο από αυτόν, η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο παγιώθηκε πλήρως και το τουρκικό ναυτικό έγινε ανίκητη ναυτική δύναμη»,  είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ακόμη ότι «είναι μια σημαντική στιγμή της ιστορίας» και πρόσθεσε: «Οι Ναυτικές μας Δυνάμεις προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και τη Μαύρη Θάλασσα και γίνονται το καμάρι του ευγενούς έθνους μας με σημαντικές συνεισφορές στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη».

Τούρκος Ναύαρχος: Ο Μεγάλος Τούρκος έκανε τη Μεσόγειο Γαλάζια Πατρίδα

Ακολούθως και ο Τούρκος Ναύαρχος Τζεμ Γκουρντενίζ, έκανε τις εξής δηλώσεις:

Για την 484η επέτειο της Ναυτικής μας Νίκης, συγχαίρω την Ημέρα του Ναυτικού. Τιμώ, τους προγόνους μας που χάρισαν αυτή τη μεγάλη νίκη στην ιστορία μας, που ο Μεγάλος Τούρκος έκανε τη Μεσόγειο Γαλάζια Πατρίδα, και υποκλίνομαι με σεβασμό μπροστά στις μνήμες τους, ιδιαίτερα στον Μπαρμπαρό Χαϊρετίν Πασά.