Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το εργασιακό νομοσχέδιο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην κατάθεση αιτήματος διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για μια σειρά άρθρων αλλά και για το σύνολο του εργασιακού νομοσχεδίου προτίθεται να προχωρήσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όπως προανήγγειλε η Τρίτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η προαναγγελία έγινε με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας – Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής» όπως είναι ο πλήρης τίτλος του.

Αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε αμέσως μετά και το Κίνημα Αλλαγής τόσο για μια σειρά άρθρων όσο και για το σύνολο του σχεδίου νόμου.