Αίγυπτος: Ισπανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 2 τάφους που περιείχαν 60 μούμιες!

Μια ομάδα Ισπανών αρχαιολόγων ανακάλυψε δύο τάφους που περιείχαν περίπου 60 μούμιες στην πόλη Λούξορ στην κεντρική Αίγυπτο, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.

Οι δύο τάφοι που ανακαλύφθηκαν είχαν βάθος έξι μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή της αρχαιολογικής αποστολής Francisco J. Martín σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Μαρτίν αποτελούνταν από 22 Ισπανούς αιγυπτιολόγους και επιπλέον οκτώ Αιγύπτιους εμπειρογνώμονες. Η αποστολή για την ανεύρεση των τάφων ονομάστηκε “Σχέδιο Βεζίρης Αμενχοτέπ Χουί” (Vizier Amenhotep Huy Project).

Ο Μαρτίν δήλωσε επίσης στο Efe ότι οι δύο ταφές προέρχονται από περιόδους μετά την ημερομηνία του τάφου του βεζίρη Αμενχοτέπ Χουί κατά τη διάρκεια της 18ης Δυναστείας της Αιγύπτου (μεταξύ 1550 και 1292 π.Χ.).

Ποιος ήταν ο Αιγύπτιος βεζίρης;

Ο Amenhotep Huy ήταν βεζίρης του φαραώ Amenhotep III κατά το τελευταίο τρίτο της βασιλείας του. Ήταν ο ένατος φαραώ της 18ης δυναστείας, ανέφερε η ισπανική ειδησεογραφική πηγή El Espanol.

Ο τάφος του στη Θήβα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ανέφερε επίσης το δημοσίευμα. Θεωρούνταν επίσης “ηγέτης της αντιπολίτευσης” ενάντια στα νέα θρησκευτικά ρεύματα που προωθούσε ο γιος και διάδοχος του φαραώ.

Η αποστολή για την ανεύρεση των δύο τάφων έχει οργανώσει μια έκθεση του περιεχομένου της νεκρόπολης του βεζίρη με τον συντονισμό του Μουσείου του Λούξορ, η οποία θα συνεχιστεί όλο το 2023.

Κεφάλια κροκοδείλων βρέθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους στη Νεκρόπολη των Θηβών

Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας στάθμευσαν στη Νεκρόπολη των Θηβών στην Άνω Αίγυπτο, όπου αποκάλυψαν την Κυριακή εννέα κεφάλια κροκοδείλων που βρέθηκαν σε αρχαίους τάφους.