Αίγιο: Ηλικιωμένη παγίδευσε απατεώνα που της ζήτησε 30.000 ευρώ

Στην εξάρθρωση μιας ακόμη σπείρας που εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες οδήγησε μια ηλικιωμένη στο Αίγιο, η οποία κατάλαβε ήταν απατεώνας ο άγνωστος που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της.

Συστήθηκε ως αστυνομικός και της ζήτησε 30.000 ευρώ για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες η κόρη της, που δήθεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Η γυναίκα κράτησε την ψυχραιμία της, προσφέρθηκε να δώσει τις οικονομίες της ύψους 2.000 ευρώ και έκλεισε ραντεβού σε πλατεία της πόλης για να τα παραδώσει.

Την ίδια στιγμή, όμως ειδοποίησε την Ασφάλεια Αιγιαλείας και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε μία αλλοδαπή που παρέλαβε τα χρήματα.

Σε σωματικό έλεγχο που της έκαναν, βρήκαν 1.250 ευρώ και ένα κινητό, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου διέμενε, κατέσχεσαν άλλα 2.000 ευρώ.

Από την προανάκριση που έγινε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι από τον Ιανουάριο τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπραξαν συνολικά

15 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, 12 εκ των οποίων απόπειρες, παριστάνοντας τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς και προσπάθησαν να βάλουν στην τσέπη συνολικά 761.000 ευρώ.

Τα 12 υποψήφια θύματα κατάλαβαν με ποιους είχαν να κάνουν και έκλεισαν το τηλέφωνο, ενώ από τους τρεις ηλικιωμένους που πίστεψαν το παραμύθι, οι απατεώνες απέσπασαν συνολικά 40.000 ευρώ.

Σε βάρος της αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί της και να διαλευκανθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες απάτες.