Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου: Στον Σύλλογο Διδασκότων του Αρσακείου οι εμπλεκόμενοι μαθητές

Αντιμέτωποι με τον νόμο θα βρεθούν έξι μαθητές του Αρσάκειου σχολείου, οι οποίοι έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά στον λαιμό και τον ξυλοκόπησαν. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια διαλείμματος την περασμένη Παρασκευή, με τους έξι 15χρονους -μεταξύ αυτών και μία κοπέλα- να ακινητοποιούν το θύμα τους και να τον δένουν με μία πετονιά. Αφού τον χτύπησαν, σύμφωνα με την καταγγελία, τύλιξαν την πετονιά γύρω από το λαιμό του και τον τραβούσαν, εξυβρίζοντάς τον. Ο ανήλικος δεν αντέδρασε καθώς φοβήθηκε πως θα τον έπνιγαν με την πετονιά.

Το Αρσάκειο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Συνελήφθησαν για το bullying

Οι έξι μαθητές μετά τις αδιανόητες πράξεις τους έφυγαν από το σχολείο, ενώ το θύμα ενημέρωσε τους γονείς του για τις φρικτές στιγμές που βίωσε. Μετά από καταγγελία στην Αστυνομία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις 15χρονοι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή.  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία. Δικογραφία σχηματίστηκε και για τους άλλους δύο ανηλίκους, που δεν βρέθηκαν εντός του χρονικού ορίου της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι μαθητές, παραδέχτηκαν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και κατονόμασαν ως δράστες τους δύο συμμαθητές τους, που δεν συνελήφθησαν. Ο ανήλικος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα bullying, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν παρενοχλήθηκε από τους ίδιους μαθητές ή άλλους.