Αγρίνιο: Ξεκινάει σήμερα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι Ανδρών, Γυναικών και Αμεα

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι

Το Αγρίνιο φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών και Αμεα στις 22- 25 Ιουλίου στο Φράγμα Στράτου.

Την κορυφαία εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να χειροκροτήσουμε 96 αθλητές από 18 χώρες. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη. Το φράγμα Στράτου έχει αναδειχθεί σε έναν δημοφιλή στίβο για τα αθλήματα νερού καθώς έχει τις ιδανικές “συνθήκες νερού” και θεωρείται ένας από τους καλύτερους χώρους για προπόνηση και αγώνες. Καλούμε τους Αγρινιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες για να απολαύσουν εντυπωσιακό θέαμα και να χειροκροτήσουν αθλητές υψηλού επιπέδου», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΣΚΙ -  European Waterski Championships

Στη σημασία της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: «Όλοι γνωρίζουμε την αξία της λίμνης Στράτου και αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχει και μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να προσδώσουμε αξία στον Τόπο μας. Η ΠΔΕ και ο Δήμος Αγρινίου ήταν εξαρχής κοντά στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Ο αθλητισμός είναι ζωή . Με το εμβόλιο και τη μάσκα μας θα είμαστε εκεί για να απολαύσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει το θαλάσσιο σκι. Πρωταθλήματα όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών και Αμεα προσδίδουν μεγάλη αξία στον Τόπο μας».

PROGRAMMA_MESA_TELIKO

 

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι Χριστιάννα Μάμαλη αναφέρθηκε στη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε κορυφαίους αθλητές του σκι και Έλληνες οι οποίοι διεκδικούν μετάλλια. Οι αγώνες θα προβάλλονται μέσω live streaming. Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες προπονήσεις των αθλητών. Το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά την Πέμπτη 22 Ιουλίου με τελετή έναρξης στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου και παρέλαση των αποστολών κατά μήκος της οδού Παπαστράτου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για τη θερμή υποστήριξη».

AFISA