Αγία Νάπα: Στο έλεος λαθραίων μεταναστών και μεθυσμένων τουριστών

Αγία Νάπα: Στο έλεος λαθραίων μεταναστών και μεθυσμένων τουριστών

Μπορεί οι σκηνές από μεθυσμένους νεαρούς τουρίστες από τη μια λαθρομετανάστες από την άλλη να μην είναι κάτι ξένο για το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νησιού το οποίο καλείται να φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι

και τέτοιου είδους περιστατικά να είναι σίγουρα μεμονωμένα, όμως το τελευταίο διάστημα όλοι έγιναν μάρτυρες περιστατικών πρωτοφανούς βίας και αγριότητας από βίντεο τα οποία έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Περιστατικά όπως οι άγριες συμπλοκές στην πλατεία της Αγίας Νάπας με πετροβολισμούς και επιθέσεις σε περαστικούς, η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός Ελληνοκύπριου εργαζόμενου σε ξενοδοχείο από τρεις μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι δεν δίστασαν να του κόψουν το αφτί.

Η λεκτική επίθεση οδηγού λεωφορείου σε επιβάτες, εικόνες από ξένους οι οποίοι κυκλοφορούν γυμνοί στους δρόμους, είναι περιστατικά που καταγράφηκαν και δημοσιεύτηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα προκαλώντας ποικίλα αρνητικά σχόλια για την εικόνα του τουριστικού θέρετρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι εκφράζουν την αντίδρασή τους, αφενός για την ποιότητα του φετινού τουρισμού καθώς και για την αυξημένη, όπως αναφέρουν, παρουσία αιτητών ασύλου.

Καταστηματάρχης της περιοχή ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι «βρισκόμαστε στο κέντρο που γίνονται τα καλά και τα κακά αυτού του τόπου.  Το μεγαλύτερο κακό που μπορώ να πω πως συμβαίνει είναι το μεταναστευτικό και η απουσία αστυνόμευσης ή κακής διαχείρισης στο τμήμα μετανάστευσης».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους «αιτούντες»  πολιτικού ασύλου.

Συνήθως τα επεισόδια που δημιουργούνται είναι μεταξύ τουριστών και λαθρομεταναστών.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιο τρόπο σύντομα αλλιώς θα υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα στο μέλλον».