Αυτοκτονία γυμναστή: Μακρύς ο «δρόμος» για τη διαλεύκανση της μυστηριώδους υπόθεσης

Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από την αυτοκτονία του γνωστού γυμναστή, μέσα στο γυμναστήριο του στην Τούμπα το μεσημέρι της Τρίτης (31.05.2022), και από την ανάρτηση “βόμβα” που έκανε πριν βάλει τέλος στη ζωή του

Ο 50χρονος αποκάλυψε το ρόλο μιας γυναίκας που του έκλεψε σχεδόν 500.000 ευρώ, αλλά και κυκλώματα μαστροπείας με θύματα ανήλικες, ενώ έστειλε και ένα e-mail με 24 αποδέκτες.

Λόγω του περιεχομένου της ανάρτησης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ο δρόμος μέχρι τη λύση του μυστηρίου είναι μακρύς. Κι αυτό, διότι οι αρχές πέρα από την τελευταία του ανάρτηση και το e-mail, έχουν σκοπό να ελέγξουν τα κινητά τηλέφωνα του 50χρονου γυμναστή, τις κλήσεις και τα μηνύματα που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα, όπως και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, προκειμένου να συλλεχθούν όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία που ίσως να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Βαρύτατο ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης θα έχουν οι καταθέσεις που θα κληθούν να δώσουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του γυμναστή, όπως η οικογένεια του, στενοί φίλοι, αλλά και οι άνθρωποι που κατονόμασε ο ίδιος στην ανάρτηση του και, όπως ο ίδιος ανέφερε, τον έφεραν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Έδειξε» οργανωμένο κύκλωμα
Ο 50χρονος γυμναστής αναφερόμενος στη γυναίκα «αράχνη», άφηνε αιχμές για εμπλοκή της ακόμα και σε υπόθεση καταγγελίας βιασμού πριν από μερικους μήνες στη Θεσσαλονίκη, ενώ την εμπλέκει και σε κύκλωμα που παγίδευε επιφανείς ανθρώπους και επιχειρηματίες της πόλης με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

«Αυτό έκανε κι αυτή. Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης. Μια μέρα πριν την ημέρα των γενεθλίων μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου…».

Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για δασκαλεμένα κορίτσια που συμμετέχουν σε πάρτι με πλούσιους νεαρούς, αλλά και σε διάφορα κυκλώματα.

Μάλιστα, αναφέρεται και στην 17χρονη κόρη της γυναίκας που του απέσπασε χρήματα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει μαθήματα συμπεριφοράς από την μητέρα της με προφανείς και βρώμικους σκοπούς, όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν η έφηβη θα βρισκόταν μαζί με βαθύπλουτους γόνους σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Θεσσαλονίκης που συζητήθηκε πολύ.

«Το σημείωμα καταδεικνύει δύο σημαντικά πράγματα. Το ένα είναι την ενδεχόμενη ύπαρξη αξιόποινων πράξεων που να έχουν οδηγήσει τον 50χρονο στην αυτοχειρία. Το δεύτερο είναι το άτομο, το οποίο φέρεται να κατονομάζεται ως το άτομο που τον οδήγησε στην αυτοκτονία, η κόρη του ατόμου αυτού είναι ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στο επίμαχο πάρτι», ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

«Είναι κρίμα να φύγει κάποιος έτσι! Έχω διαβάσει την είδηση όμως δε γνωρίζω κάτι γι’ αυτό και ούτε έχει κάποια σχέση με εμένα η υπόθεση!», δήλωσε η Γεωργία Μπίκα.