Αυτοκίνητο: Μπορεί να λειτουργήσει με βενζίνη ένας diesel κινητήρας

Υπό κανονικές συνθήκες ένας κινητήρας πετρελαίου δεν μπορεί να πάρει ούτε μπροστά χρησιμοποιώντας ως καύσιμο τη βενζίνη. Μια από τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο μοτέρ είναι η απουσία μπουζί στους κινητήρες diesel με το καύσιμο μίγμα να αναφλέγεται μέσω της σημαντικά υψηλότερης συμπίεσης που υπάρχει στους θαλάμους ενός πετρελαιοκινητήρα.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, ένα μοτέρ πετρελαίου δεν μπορεί από τη φύση του να λειτουργήσει με βενζίνη. Εκτός και αν βρεθούν μπροστά του οι Ρώσοι μηχανικοί του Youtube καναλιού «Garage 54»!

Οι δαιμόνιοι Ρώσοι αποφάσισαν να πάρουν έναν diesel κινητήρα Toyota και να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες μετατροπές που χρειάζονται.

Στόχος τους ήταν σε πρώτη φάση το εν σειρά 4κύλινδρο μοτέρ να πάρει απλά εμπρός και μια από τις σημαντικότερες μετατροπές που έκαναν ήταν να κοντύνουν τα εργοστασιακά πιστόνια κατά τέσσερα ολόκληρα χιλιοστά, ώστε, σε συνδυασμό με τη νέα και παχύτερη φλάντζα, να μειώσουν σημαντικά τη συμπίεση και να την φέρουν στα επίπεδα που απαιτεί η ανάφλεξη της βενζίνης.

Η επόμενη σημαντικότερη μετατροπή ήταν η τοποθέτηση μπουζί στον diesel κινητήρα με τους Ρώσους να τα τοποθετούν στις μόνες θέσεις που είχαν, εύκαιρες, μέσα στους μικρούς προθάλαμους καύσης που έφερε ο κινητήρας της Toyota.

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να μην μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το εντυπωσιακό πείραμα των συντελεστών του «Garage 54». Στο κατατοπιστικότατο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μία προς μία όλες τις αλλαγές που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι, αλλά και το αν τελικά η προσπάθεια τους στέφθηκε από επιτυχία.

Δείτε βίντεο του Garage 54: